Színfordító (Reversi, Othello) stratégiai társasjáték 2 fő számára

Szf01.

15 000 HUF
15 darab

A Színfordító (Reversi, Othello,) egy nagyon izgalmas társasjáték a stratégiai játékok kedvelői számára. Manufakturánk  teljesen natúr keményfából (kőris-gőzölt kőris) készítette el saját verzióját, mely tetszetős és tartós, igazi érték!

A szabályait több nyelven mellékeljük a játékhoz, de alább is megtalálható.

22.0x22.0x4.0 cm
600.0 g
Mennyiség
Raktáron

SZÍNFORDÍTÓ                  Stratégiai társasjáték 2 fő számára. (7 éves kortól)

        A játék leírása:

      A játéktér egy 64 lyukból álló tábla, hozzá 64 db. két színű rúd. A játék elkezdése előtt a játékosok eldöntik, ki melyik színnel van, illetve, hogy ki fog kezdeni. (sötét, vagy világos). A játék megkezdésekor a táblának üresnek kell lennie.

     Helyezzünk el a tábla közepén 2-2 rudat ellentétes színnel átlósan. (1-es ábra)

      A kezdő játékos (a példánkban a sötét) elhelyezi a saját (sötét) színű rúdját úgy, hogy vele közrefogjon lehetőleg minél több ellentétes színű (világos) rudat. (2A ábra). Ha ez megvan, az ellenfél közrefogott világos rúdjait átfordíthatja a saját, sötét színére. (2B ábra). A cél az, hogy ilyen módon a lehető legtöbb rudat a saját színünkre fordítsuk át.

      A soron következő   játékos (a világos) hasonlóan tesz egy saját, világos színű rudat, (3A ábra) majd a közrefogott sötét színű rudakat a saját, világos színére fordítja. (3Bábra)

      Ezután ismét az kezdő (sötét) játékos következik. és letesz a saját (sötét) színű rúdjából egyet úgy, hogy a legtöbb ellentétes (világos) színű rudat tudja közrefogni , így azokat a saját színére forgathatja. (4A-4B ábra)

      Előállhat olyan helyzet, hogy akár több irányba is közre tud fogni ellentétes színt, így több irányban zsákmányolhat. (5A-5B, 6A-6B, 8A-8B  ábra))

      Figyelem! Kötelező valamennyi közrefogott ellentétes színű rudat átforgatni másik színűre!!!!!

      Csak a közvetlenül közrefogott rudakat lehet átfordítani! (7A-7B ábra)

A cél az, hogy ezen elv alapján a lehető legtöbb saját színű rúd legyen a táblán.

      Fontos: mindig a már a táblán lévő rudak mellé lehet tenni, tehát a táblán lévő és az újonnan letett rudak között üres lyuk nem maradhat! Kötelező az ellenfél rúdja mellé tenni! Saját szín mellé tenni úgy, hogy ne fogjunk közre ellentétes színű rudat nem lehet! Ha nem tudunk tenni, az ellenfél következik!

      Ha a tábla megtelt, vagy egyik játékos sem tud tenni  a játéknak vége.

      Az a győztes, akinek a játék végére több saját színű rúdja van a táblán!

 

A játék anyaga natúr keményfa. Felületkezelés: gyógyszertári natúrolaj (parafinolaj).  Egészségre veszélyes anyagot nem tartalmaz.

Tisztítása enyhén nedves szivaccsal.

3 év alatti gyereknek nem adható, mert az apró elemeket lenyelheti!  

 

Magyar kézműves termék.

  • Elégedettségi garancia - minden termékünk egyedileg ellenőrzött Elégedettségi garancia - minden termékünk egyedileg ellenőrzött
  • Garantált kézbesítés - ellenőrzött szállítócégekkel dolgozunk Garantált kézbesítés - ellenőrzött szállítócégekkel dolgozunk
  • Pénzvisszafizetési garancia - ha nincs megelégedve, visszafizetjük az árát Pénzvisszafizetési garancia - ha nincs megelégedve, visszafizetjük az árát